Biografie

Mijn naam is Stefan Pronk en ik ben 20 jaar. Ik woon in Den Haag (mijn geboortestad).
Sinds een paar jaar houd ik me bezig met natuurfotografie. Ik ben begonnen met een analoge camera (Pentax programm A), maar al gauw kwam de overstap naar digitaal. Met mijn spaargeld kocht ik een digitale spiegelreflexcamera (Pentax IstDL), waarmee ik veel foto’s gemaakt heb.
Regelmatig ga ik de natuur in om plaatjes te schieten. Een specifiek onderwerp heb ik eigenlijk niet, maar één van mijn favoriete onderwerpen zijn toch de grotere zoogdieren in Nederland (ree, edelherten, zwijn). Deze dieren zijn soms moeilijk te vinden en het is vaak erg lastig om ze mooi op beeld vast te leggen. Het is voor mij een grote uitdaging om deze dieren op een leuke of bijzondere manier in beeld te brengen. Vooral de Veluwe (o.a. de Kroondomeinen, het Deelerwoud), duingebied Meijendel en het Nationaal park Dwingelderveld zijn mijn favoriete werkterreinen, maar ook op andere plekken in Nederland maak ik graag foto’s. Steeds vaker neem ik ook de tijd om vogels te fotograferen. Soms zit ik enkele uren te wachten op dat ene moment.
Als apparatuur gebruik ik de Canon 40D met een canon 17-85mm en een 70-300mm lens. Voor macro-opnamen gebruik ik de canon 100mm f2.8 macro. Ik gebruik niet altijd een statief, maar zodra de mogelijkheid er is maak ik gebruik van een slik tripod of een velbon monopod. Voor vogel-en wildfotografie gebruik ik een sigma 500 f4.5.
Mijn havo diploma heb ik binnen. Op dit moment zit ik in het vierde en tevens laatste jaar van de opleiding Landscape and Environment Management (Bos-en Natuurbeheer) in Delft. Deze opleiding kan ik mooi combineren met mijn passie voor natuurfotografie. Sinds 2009 zet ik me in als vrijwilliger voor Natuurmonumenten (jeugdadviesraad en vrijwillig boswachter) en daarnaast ben ik lid van de KNNV- afdeling Den Haag.

Blijf de site in de gaten houden, zodra ik weer nieuwe opnamen gemaakt heb, zal ik deze zo snel mogelijk plaatsen!

Stefan Pronk

SANY1061 site